Zamów potrawy Świąteczne


    ZUPY

    Żur staropolski z białą kiełbasą, jajkiem i grzybami (64 zł / l)

    Zupa grzybowa z łazankami (48 zł / l)


    PRZEKĄSKI ZIMNE

    Tradycyjna sałatka jarzynowa (8 zł / 100 g)

    Roladki z łososia wędzonego z chrzanem (24 zł / 100 g)

    Pasztet z sandacza (28 zł / 100 g)

    Pasztet z dziczyzny (28 zł / 100 g)

    Schab ze śliwką i morelą pieczony na soczysto (16 zł / 100 g)

    Pieczona rolada z boczku Złotnickiego (16 zł / 100 g)

    Pastrami z mostku wołowego wędzone dymem bukowym (18 zł / 100 g)

    Pieczona biała kiełbasa z boczkiem i cebulką (14 zł / 100 g)

    Wiejskie jaja faszerowane pastą z wędzonego pstrąga (15 zł / 2 połówki)

    Wiejskie jaja faszerowane pastą jajeczną i szczypiorem (9 zł / 2 połówki)

    Wiejskie jaja faszerowane pastą chrzanową (9 zł / 2 połówki)

    Sos tatarski własnej roboty (22 zł / 330 g – porcja)

    Sos Cumberland (22 zł / 330 g – porcja)

    Ćwikła (10 zł / 330 g – porcja)


    DANIA GŁÓWNE

    Pieczona połówka luzowanej kaczki z sosem żurawinowym (85 zł / porcja)

    Sandacz smażony w sosie cytrynowo-kaparowym (56 zł / porcja)


    DODATKI

    Baba ziemniaczana (28 zł / 1kg – porcja)

    Kluski leniwe (8 zł / 100 g)

    Warzywa na parze z masłem (8 zł / 100 g)

    Buraczki zasmażane (6 zł / 100 g)


    NA SŁODKO

    Mazurek słony karmel z orzechami i domową konfiturą (600 g) (90 zł / porcja)

    Sernik bakaliowy (100g) (100 zł / porcja)

    Torcik pistacjowo truskawkowy (1200g) (200 zł / porcja)


    Minimalna ilość zamówienia jednej pozycji to 400 g, następnie co 100 g, lub 6 połówek jajka i następnie co 2.
    Potrawy podane jako porcje lub litry można zamówić tylko jako wielokrotności 1.
    Podane tutaj dane będą wykorzystywane wyłącznie do jednorazowej obsługi zamówienia cateringu.
    Wysłanie formularza nie jest wiążące – otrzymają państwo odpowiedź na adres mailowy z sumaryczną kwotą zamówienia, oraz numerem konta do przelewu. Dopiero po zaksięgowaniu wpłaty zamówienie stanie się wiążące.

    Zamówienia przyjmujemy do 15.04.2025 w restauracji lub przez formularz na www.magazyn5.pl

    Odbiór zamówień w dniach 18.04.2025 (16:00 – 21:00), 19.04.2025 (10:00 – 13:00)

    DOWÓZ ZAMÓWIEŃ POWYŻEJ 500 zł

    Scroll to Top